Για μεγάλες ταχύτητες! Συμβουλές για τις μπαταρίες.

Εξοικονόμησε χρήματα και βοήθησε το περιβάλλον - διάλεξε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες!

Αν αγοράσεις προϊόντα PLAYMOBIL που χρειάζονται μπαταρία, η καλύτερη επιλογή είναι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που φυσικά είναι πιο οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον. Δεν είναι ακριβές - μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία δεν κοστίζει παραπάνω από όσο τέσσερις κανονικές μπαταρίες. Αλλά ενώ μια κανονική μπαταρία απλά ανακυκλώνεται μετά τη χρήση, μια επαναφορτιζόμενη μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά!

Ποιες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες να επιλέξω; Όσο δυνατότερες, τόσο καλύτερα!

Όσο πιο δυνατές είναι οι μπαταρίες, τόσο περισσότερο διαρκούν. Η ισχύς μιας μπαταρίας μετριέται σε μιλιαμπερόρια (mAh). Οι μπαταρίες που έχουν ισχύ λιγότερο από 1200 mAh δεν είναι αρκετά δυνατές για τα RC - Τρένα, ενώ οι μπαταρίες με 1600 mAh κρατάνε πιο πολύ, αλλά κοστίζουν λίγο περισσότερο. Συμβουλή: Οι καινούριες μπαταρίες μπορεί να μην απελευθερώσουν όλη τους την ισχύ μέχρι να χρησιμοποιηθούν πλήρως δύο ή τρεις φορές (ξεφόρτιση και επαναφόρτιση).

Ποιες μπαταρίες; Απέφυγε τις ψευδαργύρου-άνθρακα!

Δεν είναι όλες οι μπαταρίες αρκετά δυνατές για να λειτουργήσει σωστά ένα παιχνίδι. Οι μπαταρίες ψευδαργύρου άνθρακα συχνά δεν είναι αρκετά ισχυρές ενώ οι αλκαλικές ή μπαταρίες λιθίου δουλεύουν πολύ καλύτερα.

Μία αλυσίδα είναι όσο δυνατή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της!

Ανεξαρτήτως του αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις κανονικές οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς μπαταρίες με διαφορετική ισχύ την ίδια στιγμή. Σε αυτήν την περίπτωση, η απόδοση της ισχύος ή των πλήρως φορτισμένων μπαταριών θα μειωθεί στο επίπεδο της ασθενέστερης ή της λιγότερο φορτισμένης μπαταρίας. Μία παλιά και άδεια μπαταρία αρκεί, για να εμποδίσει όλες τις υπόλοιπες μπαταρίες να απελευθερώσουν την πλήρη ισχύ τους. Στην πραγματικότητα δε θα δώσουν παραπάνω ενέργεια από το να χρησιμοποιούσες μόνο παλιές μπαταρίες.

Εξοικονομώντας ενέργεια

Πολλά προϊόντα PLAYMOBIL που λειτουργούν με μπαταρία έχουν λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης και κλείνουν μετά από λίγο χρόνο αν δε χρησιμοποιηθούν. Αν το προϊόν έχει διακόπτη, πρέπει να το κλείνεις μετά το παιχνίδι για να εξοικονομείς ενέργεια.