Volle kracht vooruit! Batterij-informatie

Bespaar én help het milieu door herlaadbare batterijen te gebruiken!

Ga voor herlaadbare batterijen wanneer uw kinderen met PLAYMOBIL®-producten op batterijen spelen aangezien dit de voordeligste én milieuvriendelijkste manier is. Herlaadbare batterijen zijn helemaal niet duur – één exemplaar kost niet meer dan 4 gewone batterijen maar kan wel meermaals worden herbruikt.

Welke herlaadbare batterijen gebruik ik het best? Hoe sterker, hoe beter!

De sterkte van een batterij wordt uitgedrukt in milliampere/uur (mAh). Batterijen met een waarde lager dan 1200 mAh zijn meestal niet krachtig genoeg om uw PLAYMOBIL®-product aan te sturen. Batterijen met een waarde hoger dan 1600 mAh gaan langer mee én kosten niet zoveel meer. TIP: nieuwe herlaadbare batterijen werken pas op volle kracht na een 3-tal beurten (helemaal opgebruiken en terug opladen).

Welk soort batterijen gebruik ik het beste? Vermijd zink-koolstof!

Zink-koolstofbatterijen zijn meestal niet krachtig genoeg om uw PLAYMOBIL®-product correct aan te sturen. PLAYMOBIL® geeft de voorkeur aan alkaline- of lithiumbatterijen.

De ketting is zo sterk als de zwakste schakel!

Of u nu voor gewone of herlaadbare batterijen gaat, gebruik nooit verschillende soorten, verschillende sterktes of batterijen met een verschillend energieniveau door elkaar. De prestaties van de sterkste of volledig opgeladen batterijen worden namelijk beïnvloed door de zwakkere of minder opgeladen batterij. Slechts één oude batterij is voldoende om de andere batterijen te ontregelen.

Bespaar energie!

Een groot aantal PLAYMOBIL®-producten op batterijen beschikken over een automatische uitknop en schakelen zichzelf uit wanneer er niet meer mee wordt gespeeld. Indien uw product nog over een handmatige uitknop beschikt, gelieve deze altijd na het spelen uit te schakelen om energie te besparen.