Părinţii PLAYMOBIL®

Horst Brandstätter
Horst Brandstätter
Hans Beck
Hans Beck

Horst Brandstätter (1933 – 2015)

Copiii l-au cunoscut ca "Dl. Playmobil", dar pentru majoritatea angajaţilor săi era pur şi simplu "HOB". Horst Brandstätter, strănepotul fondatorului companiei Andreas Brandstätter, era singurul proprietar al companiei de trei decenii. A fost printre cele mai distinse personalităţi ale industriei germane de jucării. Deja în anii 1950, el şi-a dat seama că o viitoare producţie de jucării ar fi în domeniul materialelor plastice în loc de piese de metal. Drept urmare, el a restructurat întregul sistem de fabricaţie al afacerii de familie. La începutul anilor 1970, Horst Brandstätter i-a cerut maestrului său matriţer, Hans Beck, să dezvolte un sistem de jucării complet nou: S-a născut PLAYMOBIL®. Cu ajutorul PLAYMOBIL®, compania lui Brandstätter a devenit producătorul de jucării cu cel mai mare volum de vânzări al Germaniei. Dovada talentului lui Brandstätter de a privi în perspectivă şi de a-și transforma viziunile în realitate poate fi văzut şi în cazul ghivecelor cu sistem de auto-irigare LECHUZA, pe care l-a creat cu succes în 2000 ca al doilea pilon al firmei sale. Șeful PLAYMOBIL® Horst Brandstätter a decedat pe 3 iunie 2015 la vârsta de 81 de ani. Compania sa este continuată ca o fundație corporativă.

 

Hans Beck (1929 – 2009)

În 1958 Hans Beck a aplicat pentru o poziţie ca dezvoltator de jucării, sau, în acel moment ca "matriţer", în cadrul Geobra Brandstätter. Proprietarul companiei, Horst Brandstätter, l-a selectat pe Dl. Beck dintr-un număr de aplicanţi. Hans Beck a conceput din start produse inovatoare pentru companie, care au contribuit considerabil la succesul companiei.
Capodopera lui, PLAYMOBIL®, a fost creată la începutul anilor 70. Ca şef de dezvoltare, Hans Beck a fost "Conștiința Corporației" PLAYMOBIL® timp de mulţi ani. El supraveghea personal cu atenţie noile seturi PLAYMOBIL® pentru a se asigura că ele s-ar potrivi în conceptul fundamental al sistemul de joc, în loc de a urmări tendinţele de scurtă durată . Satisfacţia consumatorului a fost întotdeauna preocuparea sa cea mai importantă. Dl. Beck s-a pensionat în 1998 şi a decedat după o boală lungă în 2009. Compania Geobra Brandstätter îl comemoreazä pe Hans Beck asigurându-se că acesta trăiește prin continuarea figurinelor sale. Echipa R&D a PLAYMOBIL®, sub conducerea d-lui Uwe Reuter din 2014, continuă munca de o viaţă a d-lui Beck.