Full fart framåt! Tips för batterier

Spara pengar och var rädd om miljön: Använd uppladdningsbara batterier!

Du använder säkert ditt RC-tåg riktigt ofta och då är det bäst att köra med uppladdningsbara batterier – och det är också billigast! En omgång uppladdningsbara batterier kostar inte mer än fyra omgångar vanliga batterier. Det batteriet måste kastas för återvinning efter en användning, men ett uppladdningsbart batteri kan du ladda om och om igen!

Vilket uppladdningsbart batteri ska jag välja? Ju starkare, desto bättre!

Alla uppladdningsbara batterier ger inte lika stor effekt. Ju starkare de är, desto längre kan du köra med ditt PLAYMOBIL-RC-tåg! Styrkan för ett uppladdningsbart batteri anges med ”mAh” (milli-amperetimmar) . Uppladdningsbara batterier under 1200 mAh är för svaga. Uppladdningsbara batterier med 1600 mAh är inte så mycket dyrare men ger betydligt bättre resultat. Övrigt: Nya uppladdningsbara batterier kräver ibland lite tålamod, de når full laddning först efter två eller tre laddningscykler.

Vilka batterier? Använd inte zinkkolbatterier!

Precis som med de uppladdningsbara batterierna finns det starka och svaga batterier bland dem som inte går att ladda upp. Framförallt zinkkolbatterier är inte tillräckligt starka för RC-tågen. Då är alkaliska batterier eller litiumbatterier mycket lämpligare.

Ingen kedja är starkare än den svagaste länken!

Oavsett om du använder inte uppladdningsbara eller uppladdningsbara batterier är det något som du absolut ska undvika: blanda aldrig batterier med olika laddning eller olika styrkor. Om du använder fulladdade och nästan tomma batterier tillsammans, kommer också de fulladdade batterierna att ge lika lite ström som de som nästan är tomma! Det betyder: Ett batteri som nästan är tomt och som plockas ut ur TV-fjärrkontrollen räcker för att tre splitter nya batterier ska bromsas upp. Du får lika lite effekt som med fyra nästan tomma batterier.

Spara energi

Ditt RC-tåg förbrukar också ström när det inte är igång, eftersom det går åt ström för att vänta på nya kommandon från fjärrkontrollen. Därför ska du alltid ta ut batterierna ur batterifacket när du har lekt färdigt, annars laddas batterierna ur. Du kan se om av RC-tåget är avstängt med ett ögonkast – då är nämligen också strålkastarna släckta på tåget.