PLAYMOBIL Neus- en mondmasker

PLAYMOBIL face mask

Van aanbod voor medewerkers* tot productinnovatie - Het PLAYMOBIL Neus- en mondmasker

De Corona-pandemie heeft de wereld maandenlang in spanning gehouden. Het besmettingsgevaar is groot - het virus stopt bij geen enkele fabriekspoort. Eind maart vroeg een team van PLAYMOBIL zich dan ook af wat het bedrijf met zijn kunststofkennis kon doen om het infectierisico voor zijn medewerkers te verkleinen. Omdat er al geruime tijd een tekort aan maskers was, is het idee ontstaan om een dergelijk artikel zelf te produceren.

Zo gezegd, zo gedaan. In slechts 10 dagen werd het herbruikbare neus- en mondmasker ontwikkeld - van prototype tot productie. Sindsdien is het neus- en mondmasker een integraal onderdeel geworden van de talrijke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen waarmee PLAYMOBIL de werkplek mogelijk maakt. Het herbruikbare neus- en mondmasker voor volwassenen heeft bewezen zeer effectief te zijn.

De eerste vragen over het neus- en mondmasker lieten niet lang op zich wachten. De wereldwijde vraag is groot. Politici blijven discussiëren over hoe ver een algemene maskerverplichting moet gaan om de verspreiding van het virus te vertragen. Met dit in het achterhoofd besloot PLAYMOBIL in serieproductie te gaan met het herbruikbare neus- en mondmasker en dit aan te bieden aan alle geïnteresseerden.
 
In recordtijd zijn voor de complexe matrijsconstructie van dit artikel nog meer spuitgietmatrijzen gemaakt. Sinds de eerste aankondiging van deze productinnovatie heeft PLAYMOBIL veel aanvragen en bestellingen ontvangen. We registreren een enorme vraag in combinatie met vele verzoeken - onder andere voor verdere maten, kleuren en modellen. U vindt het actuele aanbod in onze webshop. Om aan de vele aanvragen te kunnen voldoen, wordt de productiecapaciteit momenteel voortdurend uitgebreid. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de bevoorrading van de bevolking en werken hard om de vele orders snel uit te kunnen voeren.

Het eenvoudige neus- en mondmasker dat door de geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG ontwikkeld is, vermindert het risico dat andere mensen worden geïnfecteerd door een druppelinfectie.

De drager brengt hierdoor vóór elk gebruik een nieuw filterelement in het masker aan. Verschillende absorberende materialen kunnen als filter worden gebruikt, bijvoorbeeld een standaard papieren zakdoekje. Het masker mag niet zonder filter worden gebruikt. Om hygiënische redenen mag een masker alleen worden gebruikt als het is schoongemaakt en mag het slechts door één persoon worden gebruikt. Zorg bij het opzetten van het masker dat de neus en mond volledig bedekt zijn. Een elastiek wordt gebruikt om hem op z'n plek te houden zodat hij niet wegglijdt, zelfs niet bij snelle bewegingen (zie afbeelding). Alle hygiënevoorschriften, zoals een veiligheidsafstand van minimaal 1,5 meter tot andere mensen, moeten in acht worden genomen bij het dragen van het masker.

Reiniging: Het masker moet uiterlijk na 10 uur grondig worden gereinigd met warm water en afwasmiddel. Het filterelement moet voor het reinigen worden verwijderd. Vergeet niet om altijd een nieuw filterelement erin te plaatsen.

Juridische mededeling: Het masker biedt de drager geen enkele vorm van zelfbescherming en voldoet niet aan de voorschriften als medisch product of aan de voorschriften inzake veiligheid en gezondheid op het werk voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Geen medisch hulpmiddel en geen persoonlijke beschermingsmiddelen.

Anleitung

Nase Mund Maske

Vraag & Antwoord - Neus- en mondmasker van PLAYMOBIL

1. Van welk materiaal is het PLAYMOBIL neus- en mondmasker gemaakt?
Het is gemaakt van hoogwaardige en bijzonder duurzame kunststof, met name TPE (thermoplastische elastomeren).

2. Waar wordt het PLAYMOBIL neus- en mondmasker vervaardigd?
Het wordt vervaardigd in Dietenhofen, Duitsland. Het masker is een kwaliteitsproduct made in Europe.

3. Waar is het neus- en mondmasker verkrijgbaar?
Immers, alle medewerkers* van de geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG, zijn voorzien met hun eigen masker, het masker kan internationaal besteld worden via de Playmobil webshop. De vraag is groot.

4. Aan welke beschermingsklassen voldoen de maskers?
Het masker is geen medisch product en ook geen persoonlijke beschermingsmiddel in de zin van de Europese PBM-verordening. Het risico om andere mensen te besmetten met een druppelinfectie wordt niettemin verminderd door het dragen van het neus- en mondmasker. Voor dit doel plaatst de drager een schoon filterelement in het masker voor elk gebruik. Verschillende absorberende materialen zoals in de handel verkrijgbare zakdoeken kunnen als filter worden gebruikt.

5. Waarop moet worden gelet bij het dragen en schoonmaken van de maskers?
Bij het dragen van het masker moeten alle hygiënevoorschriften ter vermindering van het infectierisico, zoals een veilige afstand van ten minste 1,5 m tot andere personen, het regelmatig grondig wassen van de handen en nies- en hoestregels, altijd in acht worden genomen. Het masker moet uiterlijk na 10 uur gebruik grondig worden gereinigd met warm water en afwasmiddel. Het masker is herbruikbaar en dus een grondstofbesparend en duurzaam product. Het filter (bijv. zakdoek) moet na gebruik worden weggegooid.
Zorg er bij het opzetten van het masker voor dat neus en mond volledig bedekt zijn. Kleinere luchtspleten in het wanggebied verstoren dit niet en geven de drager extra lucht om te ademen. Het risico om anderen te besmetten door een druppelinfectie wordt aanzienlijk verminderd door het filterelement in het mondstuk. Met behulp van het meegeleverde elastiek is een individuele aanpassing aan de betreffende gezichtsvorm mogelijk. De vaste rubberen band voorkomt wegglijden bij snelle bewegingen. Het wordt aanbevolen het masker droog en niet in een gesloten verpakking te bewaren.

6. Wat zijn de voordelen van het masker?
Vergeleken met wegwerpmaskers en modellen van stof heeft het neus- en mondmasker het voordeel dat het hergebruikt kan worden en zo middelen bespaart. Door het gebruik van een filter in een speciaal mondstuk kan het PLAYMOBIL masker praktisch altijd worden gebruikt - zonder lange droogtijd. Het is een duurzaam product dat nauwelijks tekenen van slijtage vertoont. Terwijl maskers van stof regelmatig moeten worden gewassen, kan het PLAYMOBIL neus- en mondmasker gemakkelijk worden gereinigd met warm water en zeep. Afhankelijk van het materiaal kunnen stoffen maskers ook na 3-4 uur erg nat worden in het mondgebied. Het gebruik van ontsmettingsmiddelen wordt ook kritisch bekeken met stoffen maskers, omdat dit de functionaliteit kan beïnvloeden - dit probleem bestaat niet met plastic.

7. Voor wie is het masker geschikt?
In principe is het masker geschikt voor iedereen, maar het gekozen model moet passen bij de hoofdomvang. Het Playmobil neus- en mondmasker is in eerste instantie ontwikkeld voor alle medewerkers* en is daarom geproduceerd voor volwassenen in maat L (kleur turquoise). Dit model kan te groot zijn voor sommige hoofdvormen. Playmobil biedt daarom andere maten aan. Door de grote vraag is het masker nu ook verkrijgbaar in maat S, die verkrijgbaar is in de kleur oranje. Dit model is geschikt voor kleinere hoofden. Drie andere kleuren voor maat S staan al gepland. Voor de bevestiging worden ook nog andere motieven aangeboden. Bovendien zal het PLAYMOBIL neus- en mondmasker in de toekomst ook verkrijgbaar zijn in maat M in de kleur lichtgrijs.

8. Is er een maximale afname van de maskers in de webshop?
Voor particulieren is de maximale bestelhoeveelheid negen neus- en mondmaskers per persoon. Voor zakelijke klanten wordt een individuele overeenkomst gemaakt.
 

ROBert legt het uit

Robert Banner

Dit masker is niet i.s.m. het Nederlandse Rode Kruis geproduceerd. Het Nederlandse Rode Kruis neemt dan ook geen verantwoordelijkheid over dit product en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de consequenties die voortvloeien uit het gebruik van dit product.