Enkel PLAYMOBIL mund-næse-maske

PLAYMOBIL face mask

Fra medarbejdertilbud til produktinnovation – PLAYMOBILs næse-mund-maske 

Coronapandemien har sat verden på den anden ende. Smitterisikoen er stor – virussen stopper heller ikke foran fabriksportene. Allerede i slutningen af marts stillede et team hos PLAYMOBIL sig selv det spørgsmål, hvad virksomheden med sine kompetencer inden for kunststof kunne gøre for at mindske infektionsrisikoen hos sine medarbejdere. Masker havde i noget tid været en absolut mangelvare, og derfor fik teamet idéen til selv af producere dem.

Som sagt, så gjort. På kun 10 dage udviklede teamet den genanvendelige ”næse-mund-maske” – og prototypen kunne sættes i produktion. Siden kan man i virksomheden ikke undvære PLAYMOBILs næse-mund-maske: Den er en fast bestanddel i mange hygiejne- og sikkerhedsforanstaltninger og medvirker til sikkerheden på arbejdspladsen. Den genanvendelige maske til voksne har vist sig at være særdeles effektiv.

Der gik ikke lang tid, før vi modtog de første efterspørgsler. Behovet verden over er stort. Politikkerne diskutere stadig, om og i hvilket omfang man skal indføre en generel maskepligt for at udskyde udbredelsen af virussen. På denne baggrund besluttede PLAYMOBIL at serieproducere den genanvendelige næse-mund-maske og også at tilbyde den til interesserede kunder.
 
På rekordtid blev der fremstillet flere sprøjtestøbningsværktøjer til den avancerede konstruktion af forme til dette produkt. Siden den første annoncering af denne produktinnovation har PLAYMOBIL modtaget mange forespørgsler og bestillinger. Efterspørgslen er enorm, og der er mange ønsker – blandt andet om flere størrelser, farver og modeller. Du kan se det aktuelle tilbud i vores onlinebutik. For at kunne efterkomme de mange forespørgsler udvides produktionskapaciteten i øjeblikket løbende. Det glæder os, at vi på denne måde kan bidrage til at forsyne befolkningen, og vi arbejder på højtryk med at behandle de mange bestillinger.

Enkel PLAYMOBIL mund-næse-maske: Den enkle mund-næse-maske udviklet af geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG reducerer risikoen for, at andre mennesker smittes af en dråbeinfektion.

Bæreren indsætter et frisk filterelement i masken inden hver brug. Forskellige absorberende materialer kan bruges som filtre - for eksempel et almindeligt papir lommetørklæde. Masken må ikke bruges uden et filter.

Af hygiejniske årsager må en maske kun bruges, når den rengøres og kun bruges af en person. Når du sætter masken på, skal du sørge for, at næsen og munden er helt dækket. Det er fastgjort med et gummibånd, så det ikke kan glide selv med hurtige bevægelser (se illustration). Alle hygiejneforskrifter, såsom en sikkerhedsafstand på mindst 1,5 meter fra andre mennesker, skal også overholdes, når man bærer mundbeskyttelsen.

Rengøring: Masken skal rengøres grundigt efter 10 timer med varmt vand og vaskemiddel. Filterelementet skal fjernes inden rengøring. Husk altid at bruge et nyt filterelement.

Juridisk meddelelse: Masken tilbyder ikke selvbeskyttelse til bæreren og overholder ikke bestemmelserne som medicinsk udstyr eller arbejdsmæssige sikkerhedsbestemmelser for personligt beskyttelsesudstyr.

Intet medicinsk udstyr og intet personlig beskyttelsesudstyr.

Anleitung

Nase Mund Maske

Q&A – Næse-mund-maske fra PLAYMOBIL

1. Hvilken type materiale er næse-mund-masken fra PLAYMOBIL lavet af?
Den er lavet af kunststof af høj kvalitet og med særlig lang levetid, navnlig TPE (termoplastisk elastomer).

2. Hvor produceres næse-mund-masken fra PLAYMOBIL?
Den produceres i Dietenhofen i Tyskland. Masken er altså et kvalitetsprodukt ”Made in Europe”.

3. Hvor kan man købe næse-mund-masken?
Først blev alle medarbejdere hos geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG forsynet med masker, og nu kan den bestilles i den internationale Playmobil onlinebutik. Efterspørgslen er stor.

4. Hvilke beskyttelsesklasser overholder masken?
I henhold til den europæiske forordning om personlige værnemidler er masken hverken et medicinsk produkt eller et personligt værnemiddel. Risikoen for at smitte andre via dråbeinfektion reduceres dog ved at bruge næse-mund-masken. Inden hver anvendelse skal brugeren lægge et frisk filterelement i masken. Det er muligt at bruge forskellige materialer med sugeevne, f.eks. almindelige lommetørklæder.

5. Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg bruger og rengør masken?
Når du bruger masken, skal du overholde alle hygiejneforskrifter for at reducere smitterisikoen, for eksempel skal du overholde sikkerhedsafstanden til andre personer på mindst 1,5 m, du skal regelmæssigt vaske dine hænder grundigt, og du skal huske at nyse og hoste i ærmet. Seneste efter 10 timers brug skal masken rengøres grundigt med varmt vand og opvaskemiddel. Masken kan genanvendes og er således et både ressourceskånende og bæredygtigt produkt. Filteret (f.eks. et lommetørklæde) skal selvfølgelig kasseres efter brug.
Når du har anlagt masken, skal mund og næse være helt dækket. Mindre luftåbninger omkring kinderne er ikke noget problem og er blot med til at forsyne brugeren med mere luft. Filterelementet i mundstykket reducerer risikoen for at smitte andre ved dråbeinfektion betydeligt. Ved hjælp af den medfølgende elastik kan masken tilpasses individuelt til enhver ansigtsform. Elastikken forhindrer, at masken glider ved hurtige bevægelser. Det anbefales at opbevare masken tørt og ikke i en lukket beholder.

6. Hvad er fordelene ved masken?
Sammenlignet med engangsmasker og modeller af stof er fordelen ved denne maske, at den kan genbruges og således ikke belaster miljøet i så høj grad. Ved at bruge et filter i det særlige mundstykke kan masken fra PLAYMOBIL i realiteten bruges når som helst, fordi der ikke er brug for lange tørretider. Der er tale om et produkt med lang levetid, som næsten ikke slides. Mens masker af stof skal vaskes regelmæssigt, kan PLAYMOBILs maske rengøres med varmt vand og sæbe. Afhængigt af materialet kan stofmasker efter 3-4 timers brug være meget fugtige. Også brug af desinfektionsmidler er et problem ved stofmasker, fordi det nedsætter funktionen – dette problem opstår ikke ved kunststof.

7. Hvem kan bruge masken?
Masken kan som udgangspunkt bruges af alle, den valgte model bør dog passe til hovedstørrelsen. PLAYMOBILs næse-mund-maske blev i første omgang udviklet til medarbejderne og altså produceret i størrelse L til voksne (farve ”turkis”). Denne model kan være for stor for nogen. Derfor tilbyder PLAYMOBIL flere størrelser. På grund af den store efterspørgsel fås masken nu også i størrelsen S (farve ”orange”). Denne model passer til små hoveder. Vi planlægger allerede yderligere tre farver til størrelse S. Der tilbydes tilmed flere motiver til opsatsen. Desuden fås PLAYMOBILs næse-mund-maske fremover også i størrelsen M (farve ”lysgrå”).

8. Er det begrænset, hvor mange masker man kan købe i onlinebutikken?
Privatpersoner kan højst bestille ni næse-mund-masker pr. person. Med forretningskunder indgår vi individuelle aftaler.